Kedves Barátaink!


A „Míg megnövök” Akkreditált Kiváló Tehetségpont felhívással fordul minden kedves barátjához, támogatójához hogy a jogszabály adta lehetõségekkel élve adójuk 1%-val támogassák a

Míg megnövök” Akkreditált Kiváló Tehetségpont Kiemelkedõen Közhasznú Alapítványt.

Szeretnénk, ha Ránk gondolnának, amikor adójuk egy százalékáról döntést hoznak.


Kérjük, hogy az APEH által kiküldött rendelkezési nyilatkozaton feltétlenül tüntessék fel a kedvezményezett adószámát és nevét, míg a borítékra az adományozó nevét, lakcímét és adóazonosító számát írják fel!Fontos adatok:

A kedvezményezett neve: Míg Megnövök Alapítvány Kiemelkedõen Közhasznú Szervezet

Címe: 4431 Nyíregyháza – Sóstógyógyfürdõ, Szódaház u. 4-6..

A kedvezményezett adószáma: 18812923-1-15.

Bankszámlaszám: 10104459 - 43736200 - 01004008.Kedves Támogatónk!


Az 1% felajánlása Önöknek nem kerül semmibe, azonban a támogatandó kisgyermekeknek nagyon sokat segít! Kérjük Önöket, hogy személyi jövedelemadójuk bevallásakor szánjanak 1 percet az adójuk 1%-ának felajánlására.Teremtsünk együtt lehetõséget a tehetséges gyermekeknek, hogy ne létezzen akadály a tehetségük kibontakoztatásában!Alapítványunk Akkreditált Kiváló Tehetségpont.Tagja a Nemzeti Tehetségsegítõ Tanács Tehetségpont hálózatának.
Kérjük, segítse céljaink megvalósítását adója 1%-nak felajánlásával!

Letölthetõ fájlok:

 • Adó 1% - rendelkezõ nyilatkozat (pdf fájl)

 • Adó 1% - rendelkezõ nyilatkozat (word fájl)  RENDELKEZÕ NYILATKOZAT A BEFIZETETT ADÓ EGY SZÁZALÉKÁRÓL:  A kedvezményezett adószáma:

  18812923-1-15  A kedvezményezett neve:

  Míg Megnövök Alapítvány Kiemelkedõen Közhasznú Szervezet


  Támogassa Ön is a kisiskolások képességfejlesztésének, környezettudatos magatartásának ügyét!

  Tevékenységünket a Míg Megnövök keretein belül végezzük. Non-profit alapítványunk 2004 óta kiemelten közhasznú szervezetként mûködik. Alapítványunk bemutatkozását itt olvashatja el.

  Munkánk támogatására több lehetõség is nyílik. Bármilyen segítséget szívesen fogadunk; az adományokat teljes egészében a kisiskolások képességfejlesztésének, környezettudatos magatartásának fejlesztésére, a környezetvédelem népszerûsítésére fordítjuk.

 • Magánszemélyek, cégek adókedvezménnyel járó pénzadománnyal támogathatják alapítványunkat, illetve rendelkezhetnek adójuk 1%-ával.

 • Környezettudatos cégekkel szponzorációs együttmûködésre is nyitottak vagyunk.

  Az adományozás jogi hátterérõl itt (pdf fájl), vagy itt (word fájl) olvashat.

  Amennyiben Ön, mint magánszemély pénzbeni adománnyal szeretné támogatni céljainkat, akkor megteheti azt a bankszámlánkra történõ befizetéssel.


  Bármilyen összegû befizetés adománynak minõsül.


  Mivel a Míg Megnövök Alapítvány közhasznú szervezet, az adományozót befizetése után adókedvezmény illeti meg.  Tavaly nyár óta ismét áfa mentes a közcélú adomány átadása, de csak a törvényben meghatározott közhasznú szervezetek, egyházak részére. Csak akkor élvezhetik az adományozók ezeket az elõnyöket, ha igazolásuk van a segített közhasznú vagy kiemelkedõen közhasznú szervezettõl.  Tartós adományozási szerzõdés kötése esetén a társasági adó hatálya alá tartozó szervezetetek az adományok összegét nem csak ráfordításként számolhatják el, de ráadásul az adomány 20%-val csökkenthetik a társaságiadó-alapjukat is, legfeljebb az adózás elõtti eredmény összegéig  A lejárat közeli élelmiszerek adakozásánál azt a gyakorlatot is követhetik a cégek, hogy ezekre teljes értékvesztést számolnak el - ami a valóságnak is megfelelhet -, majd leselejtezik a készletet, s átadják a rászorulóknak.  Üdvözlettel: „Míg megnövök” Alapítvány Akkreditált Kiváló Tehetségpont munkatársai